
M. CAN ÇAĞLAR
Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü
YOL VE ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREV TANIMI:
- Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunun 6. maddesinde belirtilen devlet ve il yolları ağı dışında kalan köyler ile belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinin ve bunlara bağlı yerleşim birimlerinin yollarının yapımını, onarımını, bakımını gerektiğinde asfaltlanmasını, sanat yapılarını ve köprülerini, protokollü işleri, trafik kanunu ile verilen görevleri yapmak veya yaptırmak, bu maksatla gerekli teknik ve idari işleri yürütmek, bağlı birimleri sevk ve idare etmekle sorumlu birimdir.
- Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün amacı, yol ağında bulunan yolların yapımını, bakımını, onarımını ve gerektiğinde asfalt, stabilize, kilit parke veya beton yol yapımı ile sanat yapılarını, köprülerini, her türlü bina ve tesislerini yapmak, yaptırmak ve işletmek suretiyle, vatandaşlara en uygun hizmetin verilmesini sağlamaktır.
- Birim personeline ilişkin bütün iş ve işlemleri yürütmek sevk, idare, görev dağılımı, sicil ve disiplin işlemlerini yürütmek. Programda olan ve Birime ait ihalesi yapılacak olan işlerin, ön etüt çalışması, proje, yaklaşık maliyet ve ihale işlem dosyalarını hazırlamak, Yapı denetim hizmetlerini yapmak ve yaptırmak, hak edişlerini düzenlemek, geçici ve kesin kabulleri yapmak ve yaptırmak.
- Doğal afet durumlarının baş gösterdiği zamanlarda diğer kurumlarla koordineli olarak çalışmak ve en az can ve mal kaybının oluşmasını sağlamak için gerekli olan makine teçhizat ve işgücünü sağlamak.
- Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görev ve sorumlulukları içerisinde bulunan işlere konu olan şikayet ve önerileri değerlendirmek, keşifleri yapmak ve yapılan keşifler doğrultusunda ortaya çıkan işleri yapmak veya yaptırmak.
- Programa alınan işleri yapmak ve yaptırmak. Her türlü protokollü işleri yapmak ve yaptırmak. Trafik kanunu ile verilen görevleri yürütmek. Asfalt üretim tesislerinin (plent) ve parke imalathanesinin üretim, takip, kontrol ve arazi uygulamasını yapmak. İlçelerde bulunan bakımevleri ile şantiyelerdeki iş ve işlemlerini yürütmek ve bu bakımevlerindeki araçların yönlendirilmesini ve gerekli koordinasyonu sağlamak.
- Yol ağı taleplerini Master Plan kriterlerine göre değerlendirerek yol ağı değişikliğini İl Genel Meclisine sunmak.
- Köy yolları ağı dışında bulunan ve köylünün kullanmakta olduğu arazi yollarında greyderli, malzemeli bakım ve sanat yapılarını yapmak.
- Köy meydan düzenlenmesi ve köy içi yolları düzenleme proje ve uygulamaları ile arazi yollarının bakımını yapmak ve yaptırmak.
- Köy ve bağlı listelerinin hazırlanması ve güncellemelerinin takibini yapmak.
- Benzeri konularda yönetmelik ve çıkarılan mevzuatlar doğrultusunda verilecek diğer görevleri yapmak ve yaptırmak.
- İşlerin zamanında, etkili, verimli ve ekonomik olarak gerçekleştirilmesi konusunda tedbirler almak.
- Birimin hizmet ve görev alanına giren programların hedef yılı içerisinde tamamlanabilmesi için gerekli çalışmaları yapmak ve denetimi gerçekleştirmek.
- Görev alanına giren tüm iş ve işlemlere ait bilgi, belge ve dokümanları muhafaza etmek, mevzuata uygun arşivlemek ve denetime hazır hale getirerek ilgilisine sunmak.
- Müdürlüğün çalışmaları ile ilgili faaliyet raporunu hazırlamak ve ilgili makamlara sunmak.
YOL VE ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN EKİP BAŞLARININ GÖREV VE YETKİLERİ
- Bakımevi ve Şantiye sorumluluğu.
- Sorumlu oldukları Merkez ilçe veya İlçelerdeki köy yollarının Yol çalışmalarını takip etmeleri.
- Köy Yollarında olabilecek Acil Durumlara müdahale etmek ve idareye bildirmek.
- Şantiye içinde akaryakıt sarfiyatını kontrol etmek ve sarfiyat kartını düzenli tutmak.
- Çalışan elemanların ihtiyaç, yatma ve yemek durumlarını kontrol etmek eksiklikleri karşılamak veya idareye bildirmek.
- Şantiye sahasının güvenliğini sağlamak.
- Bakımevin’ de nizamı sağlamak.
- Bakımevin’ de bulunan şantiye defterinin eksiksiz doldurmak.
- Kendi bölgesinde araç sek ve idaresini takip etmek
- Kendi bölgesine bağlı araçların ( bakımevindeki) herhangi bir arıza durumunda idareye bildirmek.
- Bakımevin’ de görevli personelin oluşacak mazeret durumlarında idareye bilgi vermek.
- Bakımevin’ de çalışan personelin işe başlama ve iş bitim saatlerini takip etmek, oluşacak olası bir sıkıntıyı idareye bildirmek.
- Bakımevi’ ne gerekli yakıt, yağ vb. ihtiyaçların tespiti ve kayıtların tutularak ilgili sorumluya bildirmek.